Diògenes d’enoanda

La inscripció epicÚria
Englishhttp://www.english.enoanda.cat/welcome.html
 

Any 120 dC. Diògenes, un ric prohom de la ciutat d’Enoanda, província de Lícia, avui Turquia, però aleshores pertanyent a l’Imperi Romà, sent que la seva vida arriba a la fi. En un acte tan excèntric com genial, es gasta tota la seva fortuna per erigir un mur de vuitanta metres de llarg per quatre d’alt al pòrtic de la ciutat, on hi fa esculpir diversos textos per a donar a conèixer les línies bàsiques de la filosofia que l’ha fet feliç tota la vida: l’epicureisme.

Amb aquest regal extraordinari, Diògenes d’Enoanda vol fer partícips no sols als seus conciutadans, sinó també a tots els habitants de Lícia i fins i tot als estrangers, de la filosofia que assegura l’autèntica felicitat i que allibera els homes del temor dels déus i de la mort.

Aquest lloc web està dedicat a la figura de Diògenes d’Enoanda i a la filosofia epicúria. Aquí podeu trobar informació sobre Diògenes i EnoandaEpicur i l’epicureisme, la traducció de la inscripció, fotografies del que queda de la ciutat i dels fragments del mur que es van recuperant, la reproducció d’alguns d’ells i bibliografia sobre la inscripció, l’epicureisme i l’atomisme en general. També podeu veure una conferència sobre Diògenes d’Enoanda aquí. Si abans voleu veure com és Enoanda, aquí teniu dos vídeos, un sobre les recerques i un altre sobre Enoanda en general.


© És prohibida la reproducció total o parcial de qualsevol text o imatge d’aquest lloc web sense el permís exprés de l’administrador.

κενὸς ἐκείνου φιλοσόφου λόγος, ὑφ᾽ οὗ μηδὲν πάθος ἀνθρώπου θεραπεύεται


«Vana és la paraula del filòsof que no alleuja el patiment humà». Epicur